Egy kötelező eleme a vállalat alapításának

Ha az ember manapság az ember azon gondolkodik, hogy kilép a mókuskerékből és mondjuk saját vállalkozást alapít, akkor bizony iszonyatosan sok nehézségen kell végig küzdenie magát. Főleg akkor, hogy ha netán valamilyen nehezebb tevékenységi kört választ magának, mint például az építőipar. Én világ életemben építkezéseken dolgoztam és meg kell mondjam őszintén, hogy nagyon is szerettem. Nagyon jó minőségben adtunk át kulcsra kész házakat, és öröm volt látni az emberek szemében az örömöt, amikor át tudták venni életük munkájának gyümölcsét, új otthonukat. Persze az idők ezen a területen is változtak, és azt kell mondjam, hogy nagyon sok minden változott már ahhoz képest, amikor én elkezdtem ezen a területen dolgozni mint munkavállaló.

Iszonyatosan nagy romlás ment végig a minőségben, és egyszerűen én már nem akartam így ingatlanokat átadni. Nem tudtam vállalni a felelősséget azért, hogy ilyen rövid idő alatt építünk fel házakat. Hiába mondtam a tulajdonosoknak, hogy a minőség rovására megy már a mennyiség, nyilván egy profitorientált világban ez mit sem érdekli a tőkéseket. Én pedig egyszer csak gondoltam egy nagyot, segítséget kértem a közgazdász lányomtól és belevágtam egy saját cég alapításába.

Azt tudom mondani, hogy nem igaz, hogy lehetetlen feladat jól felépíteni nulláról egy céget, de tény, hogy muszáj minden téren a tökéletes, szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és lelkiismeretes kezdő munkavállalókkal dolgozni. A munkavédelem terén például már a kockázatértékelés feladata kapcsán rájöttünk, hogy nekünk nem lesz elég egy valamilyen munkavédelmet kialakító vállalkozás, nekünk bizony a legjobbak kellenek. Rá is találtunk hála a jó égnek az activesafety csapatára, és tökéletesen elégedettek is vagyunk a munkájukkal. Mindenkinek csak javasolni tudom őket.