Hallottad már? Neked is kötelező!

Az az ember aki manapság vállalkozás alapításába kezd, legyen az bármilyen feladatkörben vagy tevékenységi körben, iszonyatosan nehéz helyzetben kezd bele a cégalapításba. Persze ez a feladat sosem könnyű. Nincs olyan év, amikor azt lehetne mondani, hogy alkalmasabb vagy kevésbé alkalmas az időszak egy új terv, projekt megvalósítására egy vállalkozás formájában, azonba ha lehet ilyet mondani, a jelenlegi globalizációs folyamatok, a világ helyzete, a járvány és annak hatása által fellépett nehéz helyzetek szinte folyamatos változó piacot, folyamatos nehézségeket és változó körülményeket eredményeznek jelenleg egy vállalkozó számára. Ez pedig nem csak hogy nehezíti a megvalósítást, hanem bizony sokszor sajnos – tevékenység körtől függően – akár meg is hiúsíthatja teljesen azt.

Ebben a helyzetben pedig az a leginkább célavezető, hogy ha az ember minden olyan feladatot amit tud külső szakember kezére bíz, hiszen így neki sokkal több ideje és energiája marad figyelni a folyamatosan alakuló piaci tendenciákat, a változó tényezőket és akár még a jogszabályi korlátozások – tiltások tengerét is ide sorolhatjuk mostanság sajnos. A kockázatértékelés feladata például minden új vállalkozás számára kötelező aki egy fő foglalkoztatottal is rendelkezik, és ez fogja az alapját képezni a munkavédelmi rendszernek. Azonban ha ennek megvalósítását bárki elmulasztja súlyos birságra és büntetésre számíthat. Nem beszélve arról, hogy a jogszabályban meghatározott időkereteken belül és szintén jogszabály által előírt formában felülvizsgálati kötelezettség terheli a cégeket, vagyis nem elegendő egyszer figyelni erre a feladatra.

Éppen ezért a legjobb megoldás, hogy ha profikra, mondjuk az activesafety csapatára bízzuk mind a munkavédelem mind pedig a kockázatértékelés feladatainak ellátását, hiszen akkor biztosak lehetünk benne, hogy egyrészt minden időben, a törvényeknek megfelelően és tökéletes minőségben áll majd rendelkezésre, másrészt pedig abban is, hogy valódi védelmet és biztos eredményeket várhatunk egy nem várt esemény vagy baleset során, ami hihetetlen biztonságban tartja nem csak a cégünket, hanem minket magunkat is egyaránt.