Várnegyedben

Imádom hazánk fővárosát: Budapestet. Nagyon szeretek hosszabb-rövidebb sétákat tenni Európa egyik méltán nevezett legszebb városában. Ha tehetem, társasággal szervezem ezeket a sétákat, de attól sem riadok meg, ha egyedül vagyok, a magányos barangolásokat is kedvelem. Előfordul, hogy olyan helyeket keresek fel, amit már jól ismerek, de olyan is van, hogy teljesen ismeretlen területekre tévedek, de ezt is érdeklődéssel teszem.

Az első tavaszi napsugarak csalogatóan hatottak az elmúlt héten, és úgy döntöttünk párommal, hogy a hosszú téli napok után igazán ránk fér egy szép, nagy fővárosi séta. A kérdés már csak az volt, hogy hová legyen az úti cél. Azt találtuk ki, hogy legyen a várnegyed, ahol már számtalan sétát tettünk, de nem tudunk betelni a hegyoldalon lévő látványosságokkal, valamint a Dunára néző kilátással.

Vidékiek révén olyan indulási időpontot választottunk, ami többé-kevésbé kizárta a városban kialakuló dugó lehetőségét. Már a dunai hídon való átkelés is lenyűgözött, különösen, amikor megpillantottam a Budai várat, a Mátyás templomot, a Halászbástyát.

A Budai Várnegyed hangulata egyszerűen semmihez nem hasonlítható, és újra és újra elvarázsol, akár hány alkalommal járunk is itt. A Várnegyed leglátványosabb része a volt királyi palota, a Budavári Palota, ami ma Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. A ma is gyönyörű épület fénykorát Hunyadi Mátyás uralkodásának idején élte.

A csodálatos nap élményét szerettem volna megörökíteni egy pár fényképen többek között a Palota előtt is. Csupán három fénykép után azonban az iphone telefonom kamerája elromlott. Nem maradt más hátra, mint hogy az iphone szerviz budapest szakembereit felkeresve megjavíttassuk a készüléket. Szerencsére fél órán belül elkészült a kameracsere.