Zagyva parti sétán

Mivel igen kevés szabadidővel rendelkezem, mint általában embertársaim többsége, szeretem jól kihasználni ezt a kevés időt a kikapcsolódásra, feltöltődésre.

Ha csak tehetem, mert az idő is kegyes hozzám, és egészségügyi állapotom is lehetővé teszi, ilyenkor kimegyek a természetbe, túrázok, kirándulok, kisebb-nagyobb sétákat teszek lakóhelyem környékén, mert nagyon szeretek ezen a tájon bolyongani.

Van, amikor a hegyekbe van kedvem menni, akad, amikor a közeli tavak egyikét keresem fel, van, amikor a falu határában folyó Zagyva folyó partjára megyek, és sétálok egy nagyot, figyelve a folyó partjának és nyílt vízének életközösségét.

Nagyon szeretek csendben leülni a parton egy olyan eldugott helyre, ahonnan viszonylag nagy területet belátok, és nyugodtan megfigyelhetem a természetes növény és állatvilágot.

Kedvenceim a vízparton siklók és gyíkok, amiknek a megfigyeléséhez igen nagy türelemre van szükség, mert viszonylag ritkán bújnak elő napközben. Nem igazán kedvelem a kétéltű békákat, amiket viszont nagyon sokszor látok a part közelében, különösen tavasszal párzás idején.

Kifejezetten szeretem az énekes madarakat, akik dallamos csicsergésükkel teljesen le tudnak venni a lábamról. Utolsó kirándulásom alkalmával sikerült megfigyelni a szajkók játékát a fák között. Eszembe jutott, hogy készítek gyorsan egy rövid videót, hogy meg tudjam mutatni unokáimnak ezeket a szép, színes tollú madarakat. Elő is vettem Samsung telefonomat, de nem tudtam a videót elkészíteni, mert a kamera tönkre ment.

Haza érve azonnal hívtam a samsung szerviz munkatársait, akik megnyugtattak, hogy nincs nagy gond, meg tudják javítani a készüléket. Ráadásul, nagy szerencsémre, nem is volt szükség személyesen felkeresni a cég szervizét, mert van futárszolgálatuk, ami vidéki ember számára nagyon nagy könnyebbség.